Dorpsstraat 3, Woudenberg: vandaag open vanaf 09.00
Bel ons direct: 033 286 2022

Dorpsstraat 210-a

3925 KH, Scherpenzeel

€ 395.000,- k.k.

Wonen in het centrum én aan een park met historische allure?

Graag stellen wij het ‘Oude Gemeentehuis’ aan u voor!

Na de verwoestingen tijdens de oorlogsjaren, werd het ‘Oude Gemeentehuis’ in 1941 op dezelfde plaats opnieuw herbouwd. In de Delftse School-stijl volgens een ontwerp van W.J. Gerretsen en A. Kraaijenhagen. Het markante gebouw onderscheidt zich met fraaie interne details zoals o.a. het grote glas-in-loodpaneel in de noordgevel. Dit Oude Gemeentehuis werd sindsdien vele decennia gebruikt voor diverse gemeentelijke diensten, zoals huwelijksceremonies.

Kenmerkend zijn de prachtige bouwstijl, de rustieke ligging achter het ‘Magnoliapleintje’ en de achterzijde grenzend aan het lommerrijke groene park van Huize Scherpenzeel met zijn mooie vijverpartij en eeuwenoude boompartijen. Vanaf het Oude Gemeentehuis loop je direct de winkelstraat in. Vrijwel alle dagelijkse voorzieningen zijn in het dorp aanwezig. Gezondheidscentrum ’t Foort ‘ligt’ om de hoek. Het bijzondere is dat je in hartje centrum woont en tegelijkertijd ook tegen de rand van een prachtig buitengebied.

In het hoofdgebouw zullen 3 appartementen worden gesplitst (VvE). Wij bieden het appartement aan gelegen op de eerste verdieping. In de centrale entree bevindt zich het trappenhuis, die leidt naar de eerste verdieping. Als u het appartement betreedt, valt de lichtinval op. Aan de voorzijde met uitzicht op de Dorpsstraat en aan de achterzijde vrij zicht op het park met Huize Scherpenzeel. In de hal bevindt zich eveneens het toilet. De woonkamer heeft een ware “eyecatcher”: een monumentale stenen schouw met het wapen van Scherpenzeel met de 6 lelies. Aansluitend is er een woonkeuken en een royale slaapkamer met een inbouwkast en een badkamer. De stelposten voor keuken-, badkamer- en sanitaire inrichting bedraagt €10.000,–

De renovatie die heeft plaatsgevonden, behelst o.a. een volledige tijdsaanpassing van de diverse onderdelen; dak- en glasisolatie, voor de verwarming en warmwatervoorziening zal een warmtepomp worden gebruikt waardoor op alle woonlagen energiezuinige vloerverwarming kan worden toegepast; kozijnen worden vernieuwd en aangepast met isolerend monumentenglas (Da Vinci).
  • 488 m2
  • 92 m2
  • 1 slaapkamers


Bekijk meer woningen