Woudenberg
Dorpsstraat 3, Woudenberg: morgen open vanaf 09.00
Bel ons direct: 033 286 2022

Ireneplantsoen 4
Verkocht onder voorbehoud


€ 295.000,- k.k.

In het gezellige dorp Cothen bieden wij te koop aan deze fraai gelegen TUSSENWONING MET BERGING en een zonnige tuin op het zuid oosten. De woning is gelegen aan het Ireneplantsoen 4 en heeft daardoor aan de voorzijde een mooi vrij uitzicht. Voorzieningen, zoals scholen en winkels vindt u in de directe omgeving. Kindvriendelijke woonomgeving.

Indeling:

Entree, meterkast, toilet, woonkamer met mogelijkheid houtkachel ( de huidige houtkachel kan eventueel overgenomen worden), keuken met inbouw apparatuur.

1e Verdieping:

Overloop, 3 slaapkamers, waarvan de ouderslaapkamer voorzien is van airconditioning, ruime badkamer met wastafel en ligbad/douche.

2e verdieping:

Voorzolder, slaapkamer en extra kamer. Zowel aan de voor als achterzijde voorzien van kunststof dakkapellen.

De zonnige tuin is gelegen op het zuid oosten. Er is een overkapping waardoor er ook bij wat slechter weer buiten genoten kan worden. Berging.

Bouwjaar van deze woning is 1970. De woning is voorzien van dak- en glasisolatie.

Cothen is met zijn ligging aan de Kromme Rijn van oudsher een pittoresk dorp. Het is een typisch Kromme Rijndorp en vertoont qua structuur overeenkomsten met Werkhoven, Odijk en Bunnik. Alle dorpen liggen op de stroomrug van de Kromme Rijn en zijn omgeven door weilanden en kersenboomgaarden. Bezienswaardig in Cothen zijn de omgeving van de Brink en de boomgaard aan het Ambachtspad, die is aangewezen als beschermd dorpsgezicht. Daarnaast staat in het oude gedeelte van het dorp de uit de 13e eeuw stammende protestantse Agneskerk. Tegen de dorpskern aan, aan de overzijde van de Kromme Rijn, bevindt zich kasteel Rhijnestein (13e eeuw) met het karakteristieke poortgebouw. Overige bijzonderheden zijn de tramwachterswoning en het brughoofd. Van buitenaf wordt het dorpsaanzicht gedomineerd door de stellingkorenmolen Oog in ‘t Zeil en de slanke kerktoren van de Sint-Petrus en Pauluskerk uit 1905.
Cothen heeft een actief dorps- en verenigingsleven zoals sport- en muziekverenigingen, op het gebied van gymnastiek, volleybal en handbal en ook op gebied van sportvissen. Er is ook een voetbalvereniging, SVF Cothen. Verder is er in Cothen één eetcafé, slagerij, Spar supermarkt, cafetaria en een restaurant plus twee basisscholen en is er een ontmoetingscentrum met een huisartsenpost.
  • Tussenwoning
  • 142 m2
  • 116 m2
  • 5 slaapkamers


Bekijk meer woningen